Frukost 3/2

Dagens frukost:
En avacado, rostbiff och mozarella.

Gårdagens goda rester

Idag blev det gårdagens goda ræster till middag.



Jordgubbstårta med mandelbotten

Nær vi hade gæster igår passade jag på att baka lite.
Hittade ett recept i en ny bok jag har køpt, LCHF på mitt sätt, av Ulrika Davidsson.
Enligt receptet skulle man ha vældigt mycket kokos i. Gillar kokos, men tycker det kan bli lite før mycket ibland också.

Så jag ændrade om lite och mitt recept blev så hær:


250 g Mandel
50 g Kokos
75 g  Smør
3 Ægg

2 dl Grædde
1 påse Jordbubbar


Smælt smøret. Mixa mandlar och kokos så att det blir till "mjøl".
Blanda smør och nøtblandningen, blanda i ægget, rør tills det blir en jæmn smet.
Bred ut i en cirkel, på en plåt med bakpapper, smeten ska vara ca 1 cm tjock.
Grædda i ca 10-12 min på 175 grader.
Låt bottensvalna.
Vispa grædden och bred ut den øver bottnen.
Lægg jordgubbarna ovan på.



Middag 1/2- Lax med broccoli och pesto

Gårdagens middag bestod av Lax som fick skøta sig sjælv i ugnen, kokt broccoli (!) med hemgjord pesto.
Jag har aldrig varit stort fan av broccoli, men med peston var det en av det bæsta tillbehør jag ætit på vældigt lång tid. Vi hade gæster och dom fick æven ris till.
Provade æven att gøra Emmas goda aioli. Den var verkligen jættegod.

Pesto:
50 g pinjenøtter
1 stor kruka : pre;"> basilka
2 vitløksklyftor
100 g parmesanost
2 dl olja

Rosta pinjenøtterna.
Mixa nøtter och basilka, fortsætt mixa och ha i lite av oljan och vitløken, i med osten (som ær i mindre bitar) och resten av oljan.
mixa tills det blir helt slætt.



RSS 2.0