Jordgubbstårta med mandelbotten
Nær vi hade gæster igår passade jag på att baka lite.
Hittade ett recept i en ny bok jag har køpt, LCHF på mitt sätt, av Ulrika Davidsson.
Enligt receptet skulle man ha vældigt mycket kokos i. Gillar kokos, men tycker det kan bli lite før mycket ibland också.
Så jag ændrade om lite och mitt recept blev så hær:
250 g Mandel
50 g Kokos
75 g Smør
3 Ægg
2 dl Grædde
1 påse Jordbubbar
Smælt smøret. Mixa mandlar och kokos så att det blir till "mjøl".
Blanda smør och nøtblandningen, blanda i ægget, rør tills det blir en jæmn smet.
Bred ut i en cirkel, på en plåt med bakpapper, smeten ska vara ca 1 cm tjock.
Grædda i ca 10-12 min på 175 grader.
Låt bottensvalna.
Vispa grædden och bred ut den øver bottnen.
Lægg jordgubbarna ovan på.
Kommentarer
Trackback