Middag 31/1- Chicken Korma

Dagens middag blev chicken korma.
Min favoritrætt!
Hittade ett bra recept att utgå från och så hær blev det nær jag gjorde det:


4 kycklingfiléer + smör eller olja att steka dem i
2 små gula lökar
3 klyftor vitlök
2 dl mald mandel
1 dl riven färsk ingefära
1 kycklingbuljongtärning
1 dl matolja
1 tsk mald kanel
2 msk mald koriander
2 tsk gurkmeja
2 tsk mald spiskummin
2 tsk mald kardemumma
1 tsk cayennepeppar
1 dl sultanrussin
3 dl matlagningsyoghurt
1 dl grädde
2 dl kokosmjölk (ev mer att späda med)
3 msk citronsaft
3 tsk sukrin
1 tsk salt




 


Skär kycklingen i bitar, ca 3 x 3 cm (inte för små!) Bryn dem runt om i stekpanna. Häll oljan i en kastrull/gryta och häll i alla torra kryddor och låt dem fräsa en stund. Hacka löken smått eller kör den i matberederare. Riv ingefäran och pressa vitlöken. Tillsätt detta i grytan.

Mal mandeln smått och häll ner den. Tillsätt grädde, yoghurt och kokosmjölk. Smula ner buljongtärningen, tillsätt citronsaft och socker. Lägg i kycklingbitarna och russin. Låt koka minst 1 timma (på medelvärme) så köttet blir mört och gott!! Smaka av med mer salt och socker, och späd med mer kokosmjölk, grädde eller vatten om det blir för tjockt.

Bilder har jag i kameran men saknar sladd, så lægger førhoppningsvis in dom i morgon.
Jættegott, och vi har gjort våran sista bestællning av indisk hæmtmat!



Aioli

OBS alla råvaror måste var rumpstemperatur!

2 äggulor
2 dl smakfri olja
2 klyftor vitlök
1 tsk citronsaft

Krydda med salt och peppar vid behov. Vi gjorde utan.

Du tar äggulorna och vispar med vitlök och citronsaften. Fortsätt vispa och droppa i oljan lite lite i taget, vispa hela tiden. Efter ett tag kan du börja hälla ner oljan i en tunn stråle tills all olja är slut.

Mums!



Lunch 31/1- Rostbiff och mozzarellamacka

Ær hemma och intagit sofflæge før 4:e gången den hær månaden.
Lunchen blir dærfør denna enkla:
Rostbiff och mozzarellamacka på lchf-brød.

Frukost 31/1

Dagens frukost:
En kopp tidig grå med mjølk, en leverpastejsmacka med gurka, och lite
kvarg med kardemumma.
Mumma=)

Leverpastejsmacka

Bakade ju lchf-brød idag. Efter att ha smakat det kan jag nu sæga att det var sådær. Ændrar nog om på det lite en annan gång.
Men leverpastejen jag gjorde idag. Den ær himelsk!
Leverpastej:
400g kycklinglever
smör
2 dl vispgrädde
kryddor

Stek kycklinglevern i rikligt med smör tills den är väl genomstekt (det går fortare om den är delad i mindre bitar).

Krydda med salt och peppar och tillsätt andra kryddor efter smak.

Mixa den genomstekta levern i maskin tillsammans med grädden och lite extra smör och ev lite mer kryddor. Häll smeten i en form som går att täcka med lock. Det blir en lös smet som stelnar i kylskåpet. 
Låt stelna.


Lchf- brød

Saknar verkligen brød ibland.
Hittade ett recept som jag provade idag.
Lætt att baka och kvællsfikat lite senare får avgøra om jag kommer gøra det igen.
Receptet kommer hær:
Ingredienser:
200 g (3dl) linfrö
50 g (1dl) sesamfrö
50 g (0,75dl) hasselnötter
50 g (0,75dl) mandel
50 g kruska kli, fiberex eller fiberhusk
2 tsk bakpulver
1,5 msk brödkryddor

Mixa allt till "mjöl"

Blanda sedan ihop:
50 g smält smör
1 dl creme fraiche
250 g keso
6 ägg 

Gör så här
Mixa allan nötter och frön till "mjöl" i till exempel en mixer.

Blanda ihop allt och häll i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper, (jag tog lite solroskärnor på brödet). Grädda i 60-80 min (beroende på ugn) i 175 grader. Ta ut brödet ur formen och låt det svalna. Skär i tunna skivor.

1 skiva = ca 1,1g kolhydrat

LCHF-Pizza

Det blev pizza till middag idag. Gott værre!
Blev tyværr ingen bild innan den åts upp, men hær kommer receptet.
Ingredienser:
2 ägg
salt
2 msk olja
1 msk grädde
4 msk vatten
3 msk fiberhusk
1 krm bakpulver 

Gör så här
Vispa äggen och saltet så att det bli fluffigt. Tillsätt resten av ingredienserna, blanda väl och låt det stå och svälla i 10 minuter.

Bred ut smeten på ett bakplåtspapper. Lättast är om man sedan lägger en bit plastfolie över smeten och trycker ut den på plåten. Grädda i 10 minuter på 225°C eller tills bottnen har fått färg.

Lägg på tomatsås och valfritt pålägg och grädda tills osten har smält!
Receptet hittade jag hær.

RSS 2.0